Nystad tecknar hyresavtal med Internationella Engelska Skolan för nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka

17 maj, 2019

Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i både Vallentuna och Kungsbacka. Sammantaget bygger Nystad skolor för 1.300 elever i de båda kommunerna.

Skolan i Vallentuna kommun i norra Stockholm planeras vara klar till läsåret 2020/21 och är en grundskola för årkurserna 6-9 med plats för cirka 380 elever. Skolan i Kungsbacka, söder om Göteborg planeras vara klar till läsåret 2021/22. Det blir en grundskola för årskurserna F-9 med plats för cirka 900 elever. Nystad ska enligt plan dessutom uppföra en idrottsanläggning med två fullstora hallar och med publikkapacitet om 1 000 personer i nära anslutning till skolan i Kungsbacka.

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 25 600 elever i 36 skolor. De är kända för sina resultat långt över snittet på de nationella proverna i årskurs 9.

– Vi är glada att tillsammans med Nystad vara del av kommunernas satsning på fler skolor och bra utbildning för alla elever oavsett bakgrund. Många föräldrar i Vallentuna och Kungsbacka efterfrågar en IES-skola, och det är därför glädjande att nu kunna erbjuda dessa elever en riktigt bra utbildning i en säker och lugn studiemiljö, säger Cecilia Marlow, tf VD för Internationella Engelska Skolan.

Nystad Stadsutveckling AB är ett fastighetsbolag som skapar bättre förutsättningar för kommuner och verksamheter att växa och möta invånarnas behov av välfärd genom att utveckla, aktivt äga och förvalta samhällsfastigheter ur ett stadsbyggnadsperspektiv.

– Det känns fantastiskt att tillsammans med IES, Vallentuna och Kungsbacka kommun utveckla två skolor som möter invånarnas behov. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi som fastighetsägare aktivt kan bidra med vårt helhetsperspektiv, säger Per Ronnevik, VD Nystad Stadsutveckling AB.

Löptiden på båda hyresavtalen är 20 år.

Kungsbacka
Vallentuna

Fler nyheter

Byggstart för Nystads idrottsanläggning i Kungsbacka

Nystad bygger drygt 5 300 kvadratmeter moderna och rymliga lokaler för idrott i centrala Kungsbacka. Kungsbacka kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Nystad och Serneke är upphandlad byggentreprenör.

Nystad bygger nytt i Kungsbacka för Internationella Engelska skolan.

Nystad har förvärvat en fastighet för uppförande av en ny grundskola i centrala Kungsbacka för 900 elever F-9. Internationella Engelska skolan blir hyresgäst och byggstart sker i april i år. De första eleverna börjar 2021.

Nystad byggstartar grundskola i centrala Kungsbacka

Den 17 augusti byggstartade Nystad ännu ett projekt i centrala Kungsbacka, en grundskola som ska stå klart redan om ett år. Skolan kommer att bli 6 300 m² med plats för 900 elever. Internationella Engelska Skolan blir hyresgäst som har tecknat ett 20 årigt hyresavtal.    

Nystads sportanläggning i Kungsbacka – färdig

Nystad har i dagarna färdigställt Västkustens finaste sportanläggning i centrala Kungsbacka och hyresgästen Kungsbacka kommun har tillträtt de cirka 5 300 kvadratmeter stora och toppmoderna lokalerna. Nystad och Kungsbacka kommun har sedan tidigare tecknat ett 20-årigt hyresavtal och utvecklingen har skett på rekordtid. Efter denna milstolpe går bolaget nu in i ägande och förvaltande fas […]

Kontakta oss!

NYSTAD Stadsutveckling AB

Kammakargatan 9a, 3 tr, 111 40 Stockholm

Per Ronnevik
VD

076-627 58 15

Fredrik Hermansson
FASTIGHETSCHEF

070-861 57 63