Nystad uppför tre nya idrottshallar i Liljeholmen/Midsommarkransen

16 mars, 2023

Nystad byggstartar det egenutvecklade projektet Tellusborgshallarna, en anläggning med tre fullstora idrottshallar för både förenings- och skolidrott. Stockholms stad genom Idrottsförvaltningen är hyresgäst och Veidekke Entreprenad AB är upphandlad byggentreprenör.

Nystad är den första privata aktör som utvecklar och uppför en idrottsanläggning med Stockholm stad som hyresgäst. Förutom tre fullstora idrottshallar, som kommer inredas för både skolidrott och föreningsliv, kommer anläggningen även inrymma flera motionsrum i olika storlekar, omklädningsrum och personalytor. Totalt blir anläggningen 8 500 kvm och kommer vara klar för inflytt i oktober 2024. Byggnaden har en tydlig miljöprofil och kommer bland annat certifieras enligt Miljöbyggnad och på taket kommer en solcellsanläggning installeras och sedumtak anläggas.

Utöver de tre nya idrottshallarna uppför Nystad även en ny grundskola om 11 500 kvm på fastigheten Herbariet 4. Fastigheten tillträddes under hösten 2022 efter ett detaljplanearbete som drevs i samarbete med Stockholms stad under 18 månader.

Det här kommer bli Stockholms finaste idrottsanläggning och den är framförallt till för stadens barn och ungdomar. Vi är glada att ha tecknat entreprenadavtal med Veidekke och därmed kunna påbörja byggnationen av tre nya fullstora idrottshallar med Idrottsförvaltningen som hyresgäst, säger Niklas Skerfving, Projektchef på Nystad.

Vi är mycket glada över att ha tilldelats den här entreprenaden och ser fram emot att få uppföra den här fina anläggningen på uppdrag av och i samarbete med Nystad. Segmentet samhällsfastigheter är prioriterat för oss och det här visar att vi är en konkurrenskraftig byggare inom hela den kategorin, säger Linus Wåhlin, arbetschef Veidekke Bygg Stockholm.

För Stockholms stad innebär Tellusborgshallarna ett tillskott av mer än 15 000 idrottstimmar per år till skola och föreningsliv.

För mer information kontakta:

Niklas Skerfving, Projektchef Nystad Stadsutveckling, niklas.skerfving@nystad.se
Fredrik Hermansson, Fastighetschef Nystad Stadsutveckling, fredrik.hermansson@nystad.se
Per Ronnevik, vd Nystad Stadsutveckling, per.ronnevik@nystad.se

Fler nyheter

Nystad byggstartar ännu en ny skola i Stockholmsområdet

Nystad tillträder central fastighet i Åkersberga i Österåkers kommun och startar byggnationen av en ny grundskola för cirka 600 elever. Internationella Engelska skolan är hyresgäst och Cobab är upphandlad byggentreprenör. Nystad tillträdde fastigheten Berga 6:35 i Österåkers kommun den 1 februari och påbörjade samtidigt byggnation av en ny skola om cirka 6 000 kvadratmeter. Säljare […]

Den 8 juni gick startskottet för det stora bygget av en ny anläggning med tre fullstora idrottshallar i Midsommarkransen kallad Tellusborgshallarna.

Den nya idrottsanläggningen på 8 100 kvadratmeter kommer att nyttjas av både skolverksamheter och föreningsliv. Utöver idrottshallarna inrymmer anläggningen även funktioner som rörelserum, café, omklädningsrum och personalutrymmen. Nystad är byggherren som bygger och utvecklar anläggningen. Byggnaden får en tydlig miljöprofil – med både sedum och solcellsanläggning på taket – och kommer certifieras enligt Miljöbyggnad. Vid […]

Nystad tecknar hyresavtal med Internationella Engelska Skolan för nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka

Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i både Vallentuna och Kungsbacka. Sammantaget bygger Nystad skolor för 1.300 elever i de båda kommunerna.

Byggstart för Nystads idrottsanläggning i Kungsbacka

Nystad bygger drygt 5 300 kvadratmeter moderna och rymliga lokaler för idrott i centrala Kungsbacka. Kungsbacka kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Nystad och Serneke är upphandlad byggentreprenör.

Kontakta oss!

NYSTAD Stadsutveckling AB

Kammakargatan 9a, 3 tr, 111 40 Stockholm

Per Ronnevik
VD

076-627 58 15

Fredrik Hermansson
FASTIGHETSCHEF

070-861 57 63