Byggstart för Nystads idrottsanläggning i Kungsbacka

28 november, 2019

Nystad bygger drygt 5 300 kvadratmeter moderna och rymliga lokaler för idrott i centrala Kungsbacka. Kungsbacka kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Nystad och Serneke är upphandlad byggentreprenör.

Nystad har förvärvat en fastighet i centrala Kungsbacka där två fullstora idrottshallar kommer att uppföras. Hallarna är utformade för både skolidrott, föreningsidrotter och bollsporter. En av hallarna får en läktare för runt 1000 personer och beräknas stå klara vidårsskiftet 2020/2021.

Nystad utvecklar även en ny grundskola i området med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. IES har tidigare tecknat ett långt hyresavtal med Nystad. Både hallar och skola blir granne med Aranäsgymnasiet, Kungsbackas nya badhus och ishall.

– Det är fantastiskt att tillsammans med Kungsbacka kommun och Serneke sätta spaden i marken för projektet. Vi är stolta över att utveckla två idrottshallar som möter invånarnas behov och uppskattar samarbetet med Kungsbacka kommun, säger Per Ronnevik, vd på Nystad Stadsutveckling AB.

Kungsbacka kommun har ett utvecklat och framgångsrikt föreningsliv med både herr- och damlag i de högsta divisionerna i Sverige. Idrottshallarna omfattar cirka 5 300 kvm och är projekterade för att minimera miljöpåverkan med bland annat stommar i limträ och med 1 000 kvm solcellspaneler.

– Vi är glada att tillsammans med Nystad och på rekordkort tid nu realisera projektet. Området Aranäs är under omvandling med både skola, badhus, aktivitetspark och bostäder. Anläggningen kommer bli bra tillskott i området till skolidrott och föreningsliv, säger Emma Kjernald, Samhällsbyggnadschef på
Kungsbacka kommun.

Serneke har stor erfarenhet av sport- och idrottshallsprojekt med publikkapacitet runt om i landet med varierande storlek och funktioner vilket är mycket positivt för projektet.

– Att bygga för idrott är något som ligger oss på Serneke varmt om hjärtat och något som vi dessutom har stor erfarenhet av. Vi ser fram emot samarbetet med Nystad och kommunen och hoppas på en fortsatt lång närvaro i Kungsbacka, säger Patrik Hjelte, arbetschef på Serneke.

Kungsbacka Sporthall från sydväst (BAU)
och Kungsbacka Sporthall från nordväst (BAU)

Fler nyheter

Nystad tecknar hyresavtal med Internationella Engelska Skolan för nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka

Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i både Vallentuna och Kungsbacka. Sammantaget bygger Nystad skolor för 1.300 elever i de båda kommunerna.

Nystad bygger nytt i Kungsbacka för Internationella Engelska skolan.

Nystad har förvärvat en fastighet för uppförande av en ny grundskola i centrala Kungsbacka för 900 elever F-9. Internationella Engelska skolan blir hyresgäst och byggstart sker i april i år. De första eleverna börjar 2021.

Nystad byggstartar grundskola i centrala Kungsbacka

Den 17 augusti byggstartade Nystad ännu ett projekt i centrala Kungsbacka, en grundskola som ska stå klart redan om ett år. Skolan kommer att bli 6 300 m² med plats för 900 elever. Internationella Engelska Skolan blir hyresgäst som har tecknat ett 20 årigt hyresavtal.    

Nystads sportanläggning i Kungsbacka – färdig

Nystad har i dagarna färdigställt Västkustens finaste sportanläggning i centrala Kungsbacka och hyresgästen Kungsbacka kommun har tillträtt de cirka 5 300 kvadratmeter stora och toppmoderna lokalerna. Nystad och Kungsbacka kommun har sedan tidigare tecknat ett 20-årigt hyresavtal och utvecklingen har skett på rekordtid. Efter denna milstolpe går bolaget nu in i ägande och förvaltande fas […]

Kontakta oss!

NYSTAD Stadsutveckling AB

Kammakargatan 9a, 3 tr, 111 40 Stockholm

Per Ronnevik
VD

076-627 58 15

Fredrik Hermansson
FASTIGHETSCHEF

070-861 57 63