Nystad byggstartar grundskola i centrala Kungsbacka

17 augusti, 2020

Den 17 augusti byggstartade Nystad ännu ett projekt i centrala Kungsbacka, en grundskola som ska stå klart redan om ett år. Skolan kommer att bli 6 300 m² med plats för 900 elever. Internationella Engelska Skolan blir hyresgäst som har tecknat ett 20 årigt hyresavtal.    

Arbetet med att etablera en Engelska skola inom Kungsbacka började för ungefär 2 år sedan, en intensiv process som tack vare tjänstemännen och politikernas engagemang har lett till byggstarten av denna skola. Nystad har anlitat Brixly som byggentreprenör för uppförande av skolan.  Bygget kommer att ske i snabb takt för att stå redo att ta emot 900 elever nästa höst.
   
– Det har varit ett fantastiskt fint samarbete mellan alla involverade parter och det känns otroligt kul att fortsätta bidra till utvecklingen av centrala Kungsbacka samt förstärkningen av kommunens utbud av skolor genom etableringen av Engelska skolan, säger Per Ronnevik, vd på Nystad Stadsutveckling AB.

För mer information kontakta:
Per Ronnevik, vd Nystad Stadsutveckling AB
Per.ronnevik@nystad.se, 076 627 58 15
eller
Fredrik Hermansson, Fastighetschef Nystad Stadsutveckling AB
Fredrik.hermansson@nystad.se, 070 861 57 63

Fler nyheter

Nystad tecknar hyresavtal med Internationella Engelska Skolan för nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka

Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i både Vallentuna och Kungsbacka. Sammantaget bygger Nystad skolor för 1.300 elever i de båda kommunerna.

Byggstart för Nystads idrottsanläggning i Kungsbacka

Nystad bygger drygt 5 300 kvadratmeter moderna och rymliga lokaler för idrott i centrala Kungsbacka. Kungsbacka kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Nystad och Serneke är upphandlad byggentreprenör.

Nystad bygger nytt i Kungsbacka för Internationella Engelska skolan.

Nystad har förvärvat en fastighet för uppförande av en ny grundskola i centrala Kungsbacka för 900 elever F-9. Internationella Engelska skolan blir hyresgäst och byggstart sker i april i år. De första eleverna börjar 2021.

Nystads sportanläggning i Kungsbacka – färdig

Nystad har i dagarna färdigställt Västkustens finaste sportanläggning i centrala Kungsbacka och hyresgästen Kungsbacka kommun har tillträtt de cirka 5 300 kvadratmeter stora och toppmoderna lokalerna. Nystad och Kungsbacka kommun har sedan tidigare tecknat ett 20-årigt hyresavtal och utvecklingen har skett på rekordtid. Efter denna milstolpe går bolaget nu in i ägande och förvaltande fas […]

Kontakta oss!

NYSTAD Stadsutveckling AB

Kammakargatan 9a, 3 tr, 111 40 Stockholm

Per Ronnevik
VD

076-627 58 15

Fredrik Hermansson
FASTIGHETSCHEF

070-861 57 63