Nystad byggstartar ännu en ny skola i Stockholmsområdet

7 februari, 2023

Nystad tillträder central fastighet i Åkersberga i Österåkers kommun och startar byggnationen av en ny grundskola för cirka 600 elever. Internationella Engelska skolan är hyresgäst och Cobab är upphandlad byggentreprenör.

Nystad tillträdde fastigheten Berga 6:35 i Österåkers kommun den 1 februari och påbörjade samtidigt byggnation av en ny skola om cirka 6 000 kvadratmeter. Säljare av fastigheten är kommunens fastighetsbolag Armada. På fastigheten, som är närmare 30 000 kvadratmeter, finns även Hackstahallen, en befintlig idrottshall där kommunen är hyresgäst samt byggrätter för allmänt ändamål.

Vi är glada för att byggstarta ytterligare en skola. Genom stort engagemang och långsiktighet bidrar Nystad återigen till samhällsutvecklingen. Med Cobab som byggentreprenör känner jag mig övertygad om att det blir en fantastisk skola för vår hyresgäst, säger Per Ronnevik, vd på Nystad Stadsutveckling AB.

Vi tackar Nystad för förtroendet som vi kommer att förvalta väl med vårt projektteam av vana skolbyggare, säger Martin Junblad, vd på Cobab.

Tillsammans med Österåkers kommun kommer Nystad utveckla fastigheten vidare med mer samhällsnyttiga funktioner samt uppgradera miljön och förbättra upplevelsen av området.

Fler nyheter

Nystad tecknar hyresavtal med Internationella Engelska Skolan för nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka

Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i både Vallentuna och Kungsbacka. Sammantaget bygger Nystad skolor för 1.300 elever i de båda kommunerna.

Byggstart för Nystads idrottsanläggning i Kungsbacka

Nystad bygger drygt 5 300 kvadratmeter moderna och rymliga lokaler för idrott i centrala Kungsbacka. Kungsbacka kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Nystad och Serneke är upphandlad byggentreprenör.

Nystad bygger nytt i Kungsbacka för Internationella Engelska skolan.

Nystad har förvärvat en fastighet för uppförande av en ny grundskola i centrala Kungsbacka för 900 elever F-9. Internationella Engelska skolan blir hyresgäst och byggstart sker i april i år. De första eleverna börjar 2021.

Nystad byggstartar grundskola i centrala Kungsbacka

Den 17 augusti byggstartade Nystad ännu ett projekt i centrala Kungsbacka, en grundskola som ska stå klart redan om ett år. Skolan kommer att bli 6 300 m² med plats för 900 elever. Internationella Engelska Skolan blir hyresgäst som har tecknat ett 20 årigt hyresavtal.    

Kontakta oss!

NYSTAD Stadsutveckling AB

Kammakargatan 9a, 3 tr, 111 40 Stockholm

Per Ronnevik
VD

076-627 58 15

Fredrik Hermansson
FASTIGHETSCHEF

070-861 57 63