Nystad bygger nytt i Kungsbacka för Internationella Engelska skolan.

31 januari, 2020

Nystad har förvärvat en fastighet för uppförande av en ny grundskola i centrala Kungsbacka för 900 elever F-9. Internationella Engelska skolan blir hyresgäst och byggstart sker i april i år. De första eleverna börjar 2021.

I november förra året meddelade Nystad att de byggstartade två idrottshallar i området Aranäs i centrala Kungsbacka med Kommunen som hyresgäst. Nystad fortsätter att investera i området genom förvärv av en fastighet från Kungsbacka kommun för uppförande av en F-9 grundskola med plats för ca 900 elever. Skolan blir granne med Aranäsgymnasiet, Kungsbacka badhus, ishall och de två nya idrottshallarna. Internationella Engelska skolan är hyresgäst och öppningen är planerad till höstterminen 2021.  

Nystad och Kungsbacka Kommun tar därmed ytterligare ett steg i den omfattande omvandlingen av Aranäs området, där även en aktivitetspark och bostäder ska tillkomma. 

• Tack vare det goda samarbetet med Kungsbacka Kommun är vi nu startklara för bygget av skolan. Det är otroligt kul att få möjligheten att fortsätta bidra till stadsutvecklingen inom centrala Kungsbacka och introducera nya verksamheter, säger Per Ronnevik, vd på Nystad Stadsutveckling AB 

• Vi är mycket glada att tillsammans med Nystad gå vidare i omvandlingen av Aranäs området genom kvalitativa byggnader och nya funktioner samt att säkerställa etableringen av en ledande internationell skola och därmed förstärka kommunens utbud av skolor med något nytt, säger Emma Kjernald, Samhällsbyggnadschef på Kungsbacka kommun.

Nystad har även tecknat entreprenadkontrakt med det väletablerade byggbolaget Brixly för uppförandet av skolan med omgående start.  

För mer information kontakta:

Per Ronnevik, vd Nystad Stadsutveckling AB
per.ronnevik@nystad.se , 076-627 58 15

Emma Kjernald, samhällsbyggnadschef Kungsbacka kommun emma.kjernald@kungsbacka.se , 0300-83 78 70

Fler nyheter

Nystads sportanläggning i Kungsbacka – färdig

Nystad har i dagarna färdigställt Västkustens finaste sportanläggning i centrala Kungsbacka och hyresgästen Kungsbacka kommun har tillträtt de cirka 5 300 kvadratmeter stora och toppmoderna lokalerna. Nystad och Kungsbacka kommun har sedan tidigare tecknat ett 20-årigt hyresavtal och utvecklingen har skett på rekordtid. Efter denna milstolpe går bolaget nu in i ägande och förvaltande fas […]

Kommunen ger möjlighet till 800 nya utbildningsplatser för Ekerös unga – två nya friskolor kan etableras med Nystad

Kommunfullmäktiges beslut om att överlåta skolfastigheten Ekebyhov 1:391 till Nystad Stadsutveckling AB har vunnit laga kraft. Med beslutet som grund ges möjlighet till ca 800 nya utbildningsplatser för Ekerös barn och ungdomar. På fastigheten etableras nya lokaler för Birkaskolan och en etablering av Internationella Engelska Skolan möjliggörs. I mars 2020 ingick Ekerö kommun och Nystad […]

Nystad byggstartar ny skola i Stockholm

Nystad startar byggnationen av en ny modern grundskola för cirka 1000 elever i Liljeholmen/Midsommarkransen. Internationella Engelska skolan är hyresgäst och Veidekke Entreprenad AB är upphandlad byggentreprenör. Nystad har tillträtt fastigheten Herbariet 4 i Liljeholmen/Midsommarkransen där Nystad planerar uppförande av totalt 20 000 kvadratmeter. Utöver skolan om 11 500 kvm planeras även 3 nya fullstora idrottshallar. […]

Nystad byggstartar ännu en ny skola i Stockholmsområdet

Nystad tillträder central fastighet i Åkersberga i Österåkers kommun och startar byggnationen av en ny grundskola för cirka 600 elever. Internationella Engelska skolan är hyresgäst och Cobab är upphandlad byggentreprenör. Nystad tillträdde fastigheten Berga 6:35 i Österåkers kommun den 1 februari och påbörjade samtidigt byggnation av en ny skola om cirka 6 000 kvadratmeter. Säljare […]

Kontakta oss!

NYSTAD Stadsutveckling AB

Kammakargatan 9a, 3 tr, 111 40 Stockholm

Per Ronnevik
VD

076-627 58 15

Fredrik Hermansson
FASTIGHETSCHEF

070-861 57 63