Nystad bygger nytt i Kungsbacka för Internationella Engelska skolan.

31 januari, 2020

Nystad har förvärvat en fastighet för uppförande av en ny grundskola i centrala Kungsbacka för 900 elever F-9. Internationella Engelska skolan blir hyresgäst och byggstart sker i april i år. De första eleverna börjar 2021.

I november förra året meddelade Nystad att de byggstartade två idrottshallar i området Aranäs i centrala Kungsbacka med Kommunen som hyresgäst. Nystad fortsätter att investera i området genom förvärv av en fastighet från Kungsbacka kommun för uppförande av en F-9 grundskola med plats för ca 900 elever. Skolan blir granne med Aranäsgymnasiet, Kungsbacka badhus, ishall och de två nya idrottshallarna. Internationella Engelska skolan är hyresgäst och öppningen är planerad till höstterminen 2021.  

Nystad och Kungsbacka Kommun tar därmed ytterligare ett steg i den omfattande omvandlingen av Aranäs området, där även en aktivitetspark och bostäder ska tillkomma. 

• Tack vare det goda samarbetet med Kungsbacka Kommun är vi nu startklara för bygget av skolan. Det är otroligt kul att få möjligheten att fortsätta bidra till stadsutvecklingen inom centrala Kungsbacka och introducera nya verksamheter, säger Per Ronnevik, vd på Nystad Stadsutveckling AB 

• Vi är mycket glada att tillsammans med Nystad gå vidare i omvandlingen av Aranäs området genom kvalitativa byggnader och nya funktioner samt att säkerställa etableringen av en ledande internationell skola och därmed förstärka kommunens utbud av skolor med något nytt, säger Emma Kjernald, Samhällsbyggnadschef på Kungsbacka kommun.

Nystad har även tecknat entreprenadkontrakt med det väletablerade byggbolaget Brixly för uppförandet av skolan med omgående start.  

För mer information kontakta:

Per Ronnevik, vd Nystad Stadsutveckling AB
per.ronnevik@nystad.se , 076-627 58 15

Emma Kjernald, samhällsbyggnadschef Kungsbacka kommun emma.kjernald@kungsbacka.se , 0300-83 78 70

Fler nyheter

Nystad tecknar hyresavtal med Internationella Engelska Skolan för nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka

Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i både Vallentuna och Kungsbacka. Sammantaget bygger Nystad skolor för 1.300 elever i de båda kommunerna.

Byggstart för Nystads idrottsanläggning i Kungsbacka

Nystad bygger drygt 5 300 kvadratmeter moderna och rymliga lokaler för idrott i centrala Kungsbacka. Kungsbacka kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Nystad och Serneke är upphandlad byggentreprenör.

Nystad byggstartar grundskola i centrala Kungsbacka

Den 17 augusti byggstartade Nystad ännu ett projekt i centrala Kungsbacka, en grundskola som ska stå klart redan om ett år. Skolan kommer att bli 6 300 m² med plats för 900 elever. Internationella Engelska Skolan blir hyresgäst som har tecknat ett 20 årigt hyresavtal.    

Nystads sportanläggning i Kungsbacka – färdig

Nystad har i dagarna färdigställt Västkustens finaste sportanläggning i centrala Kungsbacka och hyresgästen Kungsbacka kommun har tillträtt de cirka 5 300 kvadratmeter stora och toppmoderna lokalerna. Nystad och Kungsbacka kommun har sedan tidigare tecknat ett 20-årigt hyresavtal och utvecklingen har skett på rekordtid. Efter denna milstolpe går bolaget nu in i ägande och förvaltande fas […]

Kontakta oss!

NYSTAD Stadsutveckling AB

Kammakargatan 9a, 3 tr, 111 40 Stockholm

Per Ronnevik
VD

076-627 58 15

Fredrik Hermansson
FASTIGHETSCHEF

070-861 57 63